Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

Lönehantering offert

Lönehantering har en central roll om man är arbetsgivare. Det behandlar alla aspekter kring lönesättning, löneutbetalningar, sjuklön och sjukfrånvaro, karensavdrag, semesterlön, ledighetsansökningar och mycket mer. Som arbetsgivare är det viktigt att man har en konsekvent, strukturerad, pålitlig och trygg lönehantering. 

Att betala ut löner till anställda är en av de största utgifterna för ett företag - och det är viktigt att det blir rätt. En arbetsgivare har inte bara skyldigheter gentemot sina anställda utan lönehantering regleras även av lagen. Konsekvenserna kan bli stora, och dyra, om något kring lönehanteringen brister. 

Lönehantering innehåller många rörliga delar och kommer med många regler och krav som man bör hålla sig till. Det finns kurser man kan gå för att lära sig grunderna inom lön, lönehantering, löneberäkning, semesterlagen och löneadministration - men om man inte har den tiden eller det intresset kan man få hjälp med sitt företags lönehantering. 

Lönehantering - vad ingår?

Det finns mycket man måste hålla koll på inom lönehantering. Vad ingår egentligen? 

Här är några exempel: 

 • Lönesättning
 • Löneberäkning
 • Löneutbetalning
 • Sjuklön
 • Karensavdrag
 • Semesterlön
 • VAB

Det är alltså mycket administrativa arbetsuppgifter som ingår i lönehantering. 

Lönehantering offert

Om man har ett företag med många anställda kan lönehanteringen och administrationen bli omfattande och kräva mycket tid. Det finns externa företag som man kan anlita som är experter på lönehantering och personaladministration - då slipper man tänka på den biten själv. Med en extern expert på lönefrågor kan man som företagare slippa investera i dyra löneprogram och istället överlåta allt till experten. Det ger en trygghet både till dig som företagare och till din anställda personal. 

Även mindre företag kan dra nytta av att anlita en extern expert. Även om man har få anställda kan för mycket tid gå åt administrativa uppgifter. Tid kan istället hade kunnat lägga på att utveckla sitt företag och göra de saker man verkligen brinner för. Extern lönehantering kan då vara lösningen på ens problem. 

Innan du väljer företag för din lönehantering är det viktigt att jämföra aktörer. Det effektivaste sättet att göra det på är att begära flera offerter samtidigt. Då kan du jämföra företagens tjänster och prissättning med varandra för att få en tydlig bild av vad som erbjuds och vad som passar just ditt företags behov. Var noggrann med att beskriva precis vad du behöver inom lönehantering när du ansöker om offerter. Ju precisare du är desto bättre erbjudanden kan du få som är skräddarsydda efter just dina behov och önskemål. Vill du ha lönehantering som täcker precis all administration som lönehantering kräver? Eller vill du kanske bara ha hjälp med vissa saker inom lönehantering?

Även om ditt företag kanske inte är i behov av hjälp med löneadministration just nu kan det vara en idé att börja titta på lösningar tidigare i takt med att företaget expanderar. Då vet du vad du kan förvänta dig för utgifter för extern hjälp och planera ditt företags ekonomi därefter.  

Lönehantering - lönehanteringsprogram

Vill man sköta sin lönehantering själv finns det många bokföringsprogram som har lönehantering och löneadministration som tilläggstjänst - lönehanteringsprogram. Det kan till exempel passa den med enskild firma utan anställda som endast tar ut lön från företaget själv. Eller den med bara en eller två anställda som vill ha full kontroll över företagets administration själv. Med ett bokföringsprogram kan man till exempel få hjälp med bokföringen, tidsrapportering, skatter och arbetsgivaravgift. Lönehantering sammankopplat med ditt bokföringsprogram gör dessutom att dina siffror alltid är uppdaterade och aktuella. 

Lönehantering med lönehanteringsprogram: 

 • Ta ut lön själv
 • Tidsrapportering
 • Håll koll på skatter och avgifter
 • Arbetsgivaravgift
 • Hantera semester och semesterersättning
 • Hantera lönebesked

Om man administrerar löner själv inom sitt företag krävs det mer. Man behöver själv hålla koll på att alla regler följs och att lönehanteringen är professionell och konsekvent. 

 

Våra senaste förfrågningar

Leif bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Minimax

Öystein bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Nuvarande redovisningskonsult hoppade av efter klagomål på hur han utfört bokslut och årsredovisning 2022.
Behöver hjälp med att korrigera bokslut 2022 och årsredovisning 2022.

Lisa bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Jag behöver hjälp att bokföra för mitt företag. Det tar för mycket tid och det blir fel.

Anette bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Nyregistrerat AB som behöver hjälp med att starta upp

Igor bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Önskas hjälp med bokföring en gång i månaden.
finns inga anställda i företaget.
Väldigt få inköp.
3-4 fakturor/mån på försäljning
3-4 leverantörsfakturor/mån
Momsredovisning en gång per kvartal
Använder Visma

daniel bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

jag har ett läkarföretag med omsättning max 2 milj, 2 uppdragsgivare, cirka 10-15 betalningar per månad. Tar ut aktieutdelning samt ett tantiem varje år som lön.Behöver hjälp med redovisning, hålla reda på momsbetalningar, skatt, agi osv, samt allt som behövs för företagets samt privat deklaration…

Christian bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Bokslut och deklaration

Tina bad om offert för Ekonomi & Juridik - Revisionsbyrå

Bokföring, redovisning och anpassad support med lite administration. Lokalt företag i huddinge
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.